Meiltä Dyneema kuituköydet

Raksihares on valtuutettu Dyneema kuituköysien maahantuoja ja jälleenmyyjä.

Dyneema-köydet - laatua ja kestävyyttä.

Kun tarvitset vahvaa, kevyttä ja turvallista köyttä vaativaan käytöön, Dyneema kuituköysi on valintasi. Dyneema-köysiä käytetään laajasti hinauksessa, nostamisessa, vapaa-ajan harrastuksissa, veneilyssä, ammattikalastuksessa, maasto-olosuhteissa ja puolustusvoimissa. Dynice Standard 75 ja Dynice Dux köydet punotaan 12 säikeestä. Käydet ovat pyöreitä ja tasa-pintaisia ja siksi miellyttäviä käsitellä. Yhtä kestäviin tai polyesteriköysiin verrattuna Dyneema-köydet ovat vain 60% niiden paksuudesta ja kolmasosan niiden painosta. Dyneema kuituköydet ovat ISO 10325 ja ISO 2307 standardien mukaisia.

Köysistä tarjolla perusväri harmaa ja muut värit tilauksesta. Tutustu tuotteeseen tarkemmin ja ota yhteyttä. Neuvomme mielellämme sopivan köyden valinnassa ja valmistamme mittojesi mukaisen köyden.

Dyneema kuituköydet

Dyneema on maailman vahvin kuitu. Sen kehitti ja sitä valmistaa DSM Dyneema. Se on polyeteenikuitu (HMPE, high modulus polyEthylene, jonka polyetyleenimolekyyleillä on erityisen korkea molekyylipaino (UHMWPE, ultra high molecular weight polyethene). Kuidusta tulee äärimmäisen kestävää DSM Dyneeman kehittämän geelikehräysmenetelmän ansiosta.

Tuloksena on kuitu joka on 15 kertaa vahvempaa kuin teräs painoonsa nähden. Vahvuutensa lisäksiu Dyneema kestää kulutusta ja taivutusta sekä ympäristörasitusta kuten UV-säteilyä ja suolavettä. Dyneema SK75 on monikäyttöinen. Se soveltuu useimpiin maa- ja meriteollisuuden tuotteisiin, kuten kiinnitykseen, hinaukseen, vinssaukseen ja nostolaitteisiin.

Tarjolla olevat Dynice tuotteet

Dynice 75
Raksihares tarjoaa Dynice standard 75 dyneema kuituköysiä.

Dynice 75on punottu 12 DMS Dyneema® SK75 kuidusta ja viimeistelty Duracoat-käsittelyllä. Se on kevyttä, omaa korkeamman vetolujuuden kuin saman vahvuinen teräsköysi, mutta painaa vain kuudesosan.

Lue lisää täältä >>
Dynice 78
raksihares teräsköydet, nostoapuvälineet ja kuormasidontavälineet

Vähäisen viruman Dynice 78 on punottu Dyneema SK78 -kuiduista ja Durapur-käsittelyn ansiosta sen kulutuskestävyys on huippuluokkaa.

Lue lisää täältä >>
Dynice 78 Ultrabend
Raksihares palvelut

Ultrabend 78 pohjautuu uuteen venymisväsymäkestävään Dyneema PBO kuituun.

Lue lisää täältä >>
Dynice 90
Raksihares on valtuutettu Dynice dyneema kuituköysien maahantuoja.

Dynice 90 on tehty Dyneema SK90 kuiduista ja Durapur-käsittelu antaa korkean kulutuskestävyyden.

Lue lisää täältä >>
Dynice 99
Raksihares palvelut

Dynice 99 on valmistettu uudesta erittäin kestävästä Dyneema SK99 kuidusta ja tarjoaa korkeimman kestävyyden tarjolla olevista polymeeriköysistä.

Lue lisää täältä >>
Dynice Dux
Raksihares toimittaa Dynice Dux  dyneema kuituköydet.

Dynice Dux on esivenytetyä ja lämpökäsiteltyä. Esivenytyksen vuoksi venymä kuormituksessa on hyvin vähäistä.

Lue lisää täältä >>
Dynice Perma
Raksihares on valtuutettu Dynice dyneema kuituköysien maahantuoja.

Perma on valmistettu uudesta, Dyneema MAX -teknologiaan perustuvasta monikuituisesta DM20:sta. Köyden viruma jatkuvassa kuormituksessa on hyvin alhainen, joten se sopii erinomaisesti staattiisiin kuormiin.

Lue lisää täältä >>
Dynice Zylex PBO
Raksihares palvelut

Zylex PBO on PBO-kuidusta valmistettu, termisesti vakaa köysi, joka kestää jatkuvaa kuormitusta lähes virumatta.

Lue lisää täältä >>
Dynice Vectex
Raksihares on valtuutettu Dynice dyneema kuituköysien maahantuoja.

Vectex on tehty Vectran-kuidusta ja kyllästetty Duracoatilla. Köysi on kestävää ja sen venymä kuormituksessa on hyvin alhainen.

Lue lisää täältä >>
Dynice Cruising
raksihares teräsköydet, nostoapuvälineet ja kuormasidontavälineet

Cruising-köysi sopii monenlaisiin veneily- ja jahtitarpeisiin ja sitä on saatavilla useaa eri paksuutta ja väriä.

Lue lisää täältä >>
Dynice Dux Cruising
Raksihares palvelut

Korkealaatuinen ja kestävä köysi on suunniteltu erityisesti purjehduskäyttöön. Tiivis polyesteripäällyste tekee köydestä erityisen sopiva vinsseihin.

Lue lisää täältä >>

Käyttösovelluksia

Dynice varpit Raksiharekselta
Kiinnitykseen

Nykyajan suuret laivat, kuten LNG-säiliöalukset, öljytankkerit, öljynporauslautat, bulkki- ja konttialukset vaativat kiinnitysköysiä joilla on erityisen korkea murtokuormitus. Dyneemasta valmistetut kiinnitys- ja hinausköydet ivat toimivaksi todettu ratkaisu. Ne ovat muita köysityyppejä keveämpiä ja helpompia käsitellä. Ne ovat yhtä kestäviä kuin samanpaksuiset, mutta painavat vain seitsämäsosan teräsköyden painosta. Yhtä kestäviin tai polyesteriköysiin verrattuna Dyneema-köydet ovat vain 60% niiden paksuudesta ja kolmasosan niiden painosta.

Hinaus ja pelastustoimenpiteet

Alusten ja ajoneuvojen koko kasvaa. Hinaajista tulee tehokkaampia. Nykyajan vinssien huomattava vetovoima lisää hinausköysiin kohdistuvaa jännitettä, joten hinausköysien tulee olla vahvoja, kestäviä ja kevyitä sekä helppoja käsitellä. Dyneemasta valmistetut hinausköydet ovat painonsa ja kestävyytensä puolesta ihanteellisia. Dyneema-köysillä työskenneltäessä on monia etuja. Niiden paino on vain 15% samanpaksuisten teräsköysien painosta ja vedessä ne ovat käytännössä painottomia. Vinssin koko kapasiteetti voidaan köyden keveyden johdosta kohdistamaan kuorman nostamiseen ja vetämiseen. Keveiden ja kompaktien dyneema-köysien rakenne on joustava, joten niitä on helppo käsitellä monissa käyttötarkoituksissa. Näin saavutetaan merkittäviä etuja, kun teräsköydet vaihdetaan Dyneema-köysiin.